Атанас Камбитов:  Със силата на опита ми и осъзнатите грешки

...
Атанас Камбитов:  Със силата на опита ми и осъзнатите грешки
Коментари Харесай

Атанас Камбитов: Със силата на опита ми и осъзнатите грешки да про

Атанас Камбитов:  Със силата на опита ми и осъзнатите неточности да продължим да надграждаме

Защото ние сме на верния път и във вярната посока - за бъдещето на съвременен, организиран Благоевград

- Г-н Камбитов, след броени дни сте изправен още веднъж пред избор за кмет за трети мандат в Благоевград. Резултатите от първия тур не бяха предстоящи. Как ги приехте и с какво въодушевление очаквате неделя?
- Болезнено одобрих резултатите от първия тур. С вота си те ми демонстрираха ясно и тъкмо моите неточности. Благодаря им за този урок. Дадоха оценката си за мен и работата, свършена от екипа ми. Разбрах какво ми споделиха, какво искат  от мен. Разбрах и от какво са  недоволни. Когато човек работи по значими и огромни планове, свързани с развиването на града, когато се случват толкоз доста нови неща, фокусът се измества. Улисан да свършиш едрото,  изместваш вниманието си от  извънредно значими елементи, а точно работата с всеки обособен човек, да чуеш проблемите и болките му. Дадох си сметка, че съм позволил закъснение на може би най-важния приоритет- работата и финансовото положение на хората в града. На нали знаете по какъв начин се строи къща - полагаш основите, издигаш огромните стени, които да пазят жителите и след това започваш да се вглеждаш в детайлите. Аз в моите два мандата изграждах крупното, едрото, в този момент обаче мой приориет са  хората в града и работата на администрацията, която управлявам с всеки обособен човек. Затова, когато още веднъж печеля доверието на съгражданите ми, първото, което ще направя е незабавна метаморфоза на работата в общината. Сигурно съм пропуснал някои дейности на мои подчинени и хора, към мен, и в този момент след всичките 8 години, в които   строихме, изграждахме, поставихме основите на още доста хубави неща, които ще се случат в идващите 4 години, е време да се обърна с лице към жителите и всеки обособен човек,с неговите проблеми.  Отчитам тази неточност. Ние за тези години свършихме ужасно доста неща за Благоевград, подкрепяни от положителната воля на държавното управление и персонално премиера Бойко Борисов. С какво въодушевление чакам неделя и деня на балотажа?! Оптимист съм, че благоевградчани ще ми простят грешките и ще ми дадат късмет да приключим дружно започнатото преди 8 години. Хората в Благоевград са откровени, прочувствени и задоволително интелигентни, с цел да знаят, че ние вървим по верният път, в вярната посока  за повишение на тяхното богатство.
- Посочете с какво най-вече от постигнатото  се гордеете?!
- Горд съм с всичко, което направихме. Ние не спирахме да работим. Достатъчно е да се разноските из Благоевград, с цел да видите десетките нови кръстовища, улици, детски градини, паркове, санирани жилища, новото хранилище, което се мери с най-хубавите в Европа и България. Привлякохме над 300 милиона лв. в общината. Повярвайте ми, не всеки може да го направи. Аз знам какви старания е коствало на екипа ми и на мен персонално, всичко това да се случи в Благоевград. Явно е обаче, че за хората, това не е задоволително. Проблемът идва от неналичието на работни места и работа.  Когато човек няма работа и пари, всичко това, не му прави усещане. И в случай че аз виждам постигнатото общо за града, всеки човек мери от личната си камбанария и за всеки обособен човек е значимо личното му богатство. Съгласен съм. Знам, какъв брой сериозен удар за доста фамилии в Благоевград  беше затварянето на Булгартабак. Знам обаче и по какъв начин да оказа помощ и  работя усилено  по въпроса. Преминах  най- сложните стадии от подготовката на Индустриалната зона. Доказвал съм, че с каквото се захвана го довеждам до край, тъй че ще я осъществявам и нищо не може да ме спре. Първата компания ще отвори до година и 4 месеца и до 2 години ще основа най-малко 2000 работни места в Благоевград! Обещал съм го и ще го извърша,така както изпълних  обещания, дадени преди 8 години. Последователно, малко по малко, само че постоянно с триумф и доказателствата за това са на всички места в Благоевград.
- Когато човек влиза той в борба би трябвало добре да познава " врагът ". Вие се изправяте против самостоятелен претендент,подкрепен от Българска социалистическа партия. Познавате ли съперника си?
- Той не е самостоятелен, а претендент на Българска социалистическа партия, държа да го подчертая категорично. С съперника ми се срещнахме на обществен спор при започване на предизборната акция, спор, в който не съумях да схвана с какви претекстове той се явява на избори, а и в хода на акцията, не разбрах по какъв начин ще реши значими проблеми. Програмата му е пожелателна, само че конкретика не видях. Това, което видяхме обаче е,че в сянката му се появиха червени политици от предишното със своите интереси  един другарски кръг от познати имена в Благоевград, част от които са такива,чийто ползи съм засегнал.  Днес, същите тези хора, видяха опция да се оправдават във властта, скрити зад кандидатурата на Томов.
- Това значи ли, че съществени бизнесинтереси и мощно бизнеслоби се е заформило в Благоевград?
- Така наподобява. Много елементарно от страни да съдиш за работата на другите. Видяха, че в Благоевград нещата се случват, само че не помнят, че персоналния принос, положителната връзка с държавното управление на ГЕРБ, с министрите, е в основата на множеството осъществени и заложени планове в Благоевград. Аз и екипът ми вършехме всичко с привидна лекост,но в действителност зад всеки план стоят неимоверни старания. Не всеки може да се оправи с тази тежест, не е токова елементарно,колкото на някои им се вижда. Чувам отсам оттова, че към този момент се разпределят планове, възбуждат се остарели апетити за парк Бачиново, за парк Ловен дом, чух също, че предприемачи, от дълго време напуснали Благоевград и затлачили бизнеса си тук, са дали поръчка да оказват помощ, подкрепяйки съперника ми и така нататък
- т.-е има необятно обединие на заинтригувани бизнес и политически среди?
- Да, има обединяване и е обикновено. Тези, чийто апетити не съм удовлетворил да се обядинят против мен. Важи и за политиците, част от които са предприемачи с персонални ползи. А претендентите за кметове, които се провалиха и поддържат Томов, няма какво да ги разясня, обикновено е да отидат някъде, откакто да поддържат мен не е обикновено. Все отново аз съм от другата страна на монетата.   
- Много беше мръсна тази акция. Много кметове,много претенденти, доста закани. Къде във всичките планове на този бизнес кръг от ваши съперници е грижата за  Благоевград?
- Благоевград, грижата за неговите поданици е в моята стратегия, в миналите 8 години. Заложихме амбицицозни проекти, започнахме осъществяването им към този момент. Винаги съм работил за Благоевград и ще работя за Благоевград с още по-голям ххъс,защото няма по -голямо благополучие от това да видиш по какъв начин нещата се сучват. Аз и екипът ми показахме,че можем да работим и можем да довършим започнатото,а то по никакъв начин не е малко. Работим по десетки заложени планове. Имаме ясни цели. Следващите 4 години аз и екипът ми наред с всичко останало ще се посветим в работа на обособения човек, на проблемите на хората, тъй като макар напъните ми се оказа, че нещо не съм чул, не съм направил за тях. Ще работим по укрепване на връзката ни с жителите на Благоевград.
- Каква е прогнозата Ви за резултата в неделя?
- Оптимист съм. Глас национален глас Божи! Просто приканвам хората да гласоподават за Благоевград, за тези,които потвърдиха че могат да работят за един по-красив и съвременен град,а в идващите 4 години решени да създадат жителите си щастливи от живота си тук. Държавата  бе зад нас през всичките тези години,а помоща на държавното управление скъпа,така,че считам,че това би трябвало да се има поради. Призовавам ги да гласоподават за ясното Бъдеще на децата си и да се доверят на силата на към този момент 8 годишния ми опит. Да има нов претендент за кметския пост,но с него има риск да загубим 4 години,в които той да бърка и да се учи от грешките си. Няма време за сходни опити. Вярвам, че благоевградчани ще заложат на сигурното, на силата на опита. Ние познаваме проблемите на Благоевград и знаем по какъв начин да ги решим. С бюлетина 43 и Атанас Камбитов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР